Gynekolog Mölndal

Hos oss kan du få expertråd

Boka tid

Din gynekolog i Mölndal med skicklighet och omtanke

Välkommen till Akleja Kvinnoklinik – din privata gynekolog i Mölndal. Här bemöts du med omtanke av yrkesskicklig personal. Söker du rådgivning kring preventivmedel, sexuell hälsa och menstruation, eller hjälp vid klimakteriebesvär? Har du problem med inkontinens, framfall eller underlivsbesvär? Vi finns här för kvinnor i livets alla faser från pubertet till mogen ålder.

Varför välja Akleja Kvinnoklinik som din gynekolog i Mölndal?

Vårt mål är att skapa trygghet och tillgänglighet för varje patient. Vi följer dig från första tidsbokningen till sista besöket och ser till att du får ett personligt bemötande. Omtanke skapar enligt vår erfarenhet ett snabbare tillfrisknande. Därför är Akleja Kvinnoklinik ditt förstahandsval i Mölndal när du söker efter en skicklig gynekolog.

Gynekologisk hälsokontroll
Gynekologisk undersökning inklusive ultraljud av livmoder och äggstockar även om man inte har aktuella besvär.

Blödningsrubbningar
Hos Akleja Kvinnoklinik kan vi hjälpa dig med utredning och behandling av oregelbunden menscykel, mellanblödningar eller väldigt riklig menstruation. Om du drabbas av blödning i tidig graviditet kan du få en snabb tid hos oss för undersökning.

Infertilitet
Ofrivillig barnlöshet efter 12 månaders försök att bli gravida bör utredas. Vid en fertilitetsutredning ställer vi noggranna frågor till er båda om ni är ett par, gör en gynekologisk undersökning inklusive genomspolning av äggledare samt utreder med blodprover och spermieanalys. Beroende på vad utredningen visar kan vi hjälpa till med ägglossningsstimulering på vår klinik eller remittera för IVF.
Om du planerar att bli gravid med hjälp av insemination, så är du välkommen att kontakta oss för hjälp eller utredning inför din behandling.

Klimakteriebesvär
Klimakteriet, eller menopaus, inträffar när menstruationen upphör, vilket vanligtvis inträffar någon gång mellan 45-57 års ålder.  De flesta, men inte alla kvinnor upplever besvär till följd av de sjunkande östrogennivåerna som då inträffar. Besvären kan upplevas olika väldigt olika, men vanliga besvär är torra slemhinnor i underlivet,  svettningar och vallningar. Besvären kan komma i perioden runt och efter menopaus. Vi hjälper dig att kartlägga och behandla klimakteriebesvär.

Preventivmedelsrådgivning
Vilka preventivmedel passar just dig och din situation i livet? Har du riskfaktorer som gör att vissa preventivmedel inte är lämpliga? Hos oss kan du få expertråd.

Inkontinens
Upp till en fjärdedel av alla kvinnor kan drabbas av ofrivilligt urinläckage, inkontinens. Det finns flera typer av urininkontinens med olika grundorsaker. Vi hjälper dig med utredning och behandling.

Framfall
Framfall innebär försvagning av slidans väggar så att slidväggen eller livmodern buktar ned mot eller utanför slidöppningen och orsakar obehag. Ibland kan framfall behandlas med en ring som håller tillbaka framfallet, ibland kan operation vara bästa alternativet.

Förlossningsskador
Har du besvär efter din förlossning? Nedsatt knipförmåga, besvär vid samlag, förstoppning eller inkontinens kan vara relaterat till skador på nerver eller muskler i bäckenbotten. Hos oss kan du få en bedömning av bäckenbotten inklusive ultraljud. Vi gör därefter upp en plan för hur man ska gå vidare för att hjälpa dig. Olika behandlingar kan vara fysioterapi, medicinering, och ibland behövs en operation.

Om du önskar 3D och 4D bedömning av bäckenbotten behöver du boka “Gynekolog dubbeltid” då denna bedömning tar längre tid.

PMS/PMDS
PMS och PMDS är samlingsnamn för symptom såsom nedstämdhet, svullnad eller irritabilitet som varierar med menscykeln. Vi hjälper dig med kartläggning och behandling.

STI-provtagning/Könssjukdomar
Klamydia, gonorré och mycoplasma är sjukdomar som kan smitta vid oskyddat sex. Här kan du få hjälp med testning.

Efterkontroll efter förlossningar
Vi erbjuder efterkontroll efter förlossningen hos läkare som noggrant undersöker och bedömer funktionen i bäckenbotten, och ger råd om träning och aktivitet. Görs lämpligast ca 6-10 veckor efter förlossningen.

Mensvärk
Menssmärtor kan vara svåra, ibland till och med så att kvinnor tvingas avstå från aktiviteter eller arbete. Då är det viktigt att man söker hjälp av en gynekolog för att hitta en bra behandling så att smärtorna inte förvärras, och så att man kan leva sitt liv som vanligt.

Upprepade missfall
Missfall är vanligt, men vid tre eller fler missfall i följd erbjuder vi utredning av bakomliggande orsak till missfallen. Tänkbara orsaker inkluderar koagulationsrubbningar, myom (muskelknutor) i livmodern, ämnesomsättningsstörning och okända kromosomrubbningar.

PCOS
Polycystiskt Ovariesyndrom är vanligt och kan leda till bland annat gles eller utebliven ägglossning med oregelbunden eller utebliven menstruation, ökad kroppsbehåring och acne. Genom undersökning, ultraljud och ibland blodprovtagning kan vi identifiera vilka kvinnor som har PCOS och hjälpa dem.

Endometrios
Endometrios är en sjukdom som innebär att celler från livmoderslemhinnan har implanterats på andra ställen i kroppen som äggstockar eller insidan av bukhinnan, och där kan de orsaka svår smärta och inflammation. Exempel på symptom är svår mensvärk, djup samlagssmärta, smärta vid ägglossning samt smärta när man kissar eller bajsar framför allt vid mens. Alla med endometrios har inte symptom. Om du har något av dessa besvär är du välkommen till oss för undersökning och diskussion. Ofta kan man bli mycket bättre med rätt behandling.

Cellförändringar
Vi utreder cellförändringar på livmodertappen med cellprov och eller HPV-test. Vid behov av vidare utredning skriver vi remiss till sjukhus.

Myom
Myom är godartade muskelknutor i livmodern, och är mycket vanligt förekommande. Myom kan leda till förstorad livmoder, rikliga menstruationer och blödningsrubbningar, vilket kan kräva behandling

Smärttillstånd
Ibland har buksmärtor en gynekologisk anledning såsom cystor på äggstockarna, infektion eller myom.

Vestibulit/vulvodyni
Smärtor och eller sveda i underlivet drabbar många kvinnor, och kan ha många olika orsaker så som infektion, underskott av östrogen eller spänningstillstånd i muskulaturen. Med rätt utredning och behandling har man goda chanser att bli av med smärtan.

Vaccination mot livmoderhalscancer
Vi erbjuder både män och kvinnor vaccination med Gardasil 9, som skyddar mot de vanligaste typerna av HPV, Humant Papillom Virus, som kan orsaka kondylom, cellförändringar på livmodertappen och livmoderhalscancer.

Medicinsk abort i hemmet
Är du 18 år och äldre och inte har passerat graviditetsvecka 9+0 och önskar abort, kan vi hjälpa dig hos oss. Vi erbjuder endast abort i hemmet. Du bokar dig på ett läkarbesök där din gynekolog kommer att utföra en gynekologisk undersökning och vaginalt ultraljud för att datera din graviditet. Under besöket får du de mediciner som startar aborten, samt den information som du behöver, både skriftligt och muntligt. Vi erbjuder alla kuratorskontakt. Om vi inte kan se graviditeten i livmodern, kommer vi att behöva ta extra blodprover och då tillkommer kostnad för dessa.

Fler tjänster på Akleja Kvinnoklinik

Gynekolog Borås

Copyright © 2024 Akleja Kvinnoklinik

www.aklejakvinnoklinik.se